REGION

DAČIĆ: Srbija ne bi bila bombardovana da je Putin tada bio predsjednik Rusije

Šef srbijanske diplomatije

Srna

23.3.2016

Šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija sigurno ne bi bila bombardovana da je Vladimir Putin bio predsjednik Rusije u vrijeme kada su se dogodili ratovi na prostoru SFRJ. 

  
"Da je predsjednik Rusije bio Putin kada su Srbiji uvodili sankcije, kada je Srbija bila u problemima, kada su bili ratovi na prostoru SFRJ, Srbija sigurno ne bi bila bombardovana", rekao je Dačić na svečanosti postavljanja voštane figure Putina u Muzej voštanih figura u Jagodini.

On je rekao da bi i samoproglašeno Kosovo već bilo primljeno u UN da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partnera Srbije posljednjih decenija, prenijeli su beogradski mediji.

Ističući da Srbija ima prijateljski stisak ruke i dobre odnose sa Rusijom, Dačić je ukazao da "nije prijateljski odnos kada vas neko bombarduje".

"Mi pružamo ruku svima, gradimo dobre odnose sa svima, ali Srbija ne može, i ne bi bila moralno čista kada bi i ukoliko bi okrenula leđa Rusiji kada je Rusiji teško", rekao je Dačić.

Srbija se, prema njegovim riječima, trudi da ima dobre odnose sa svima na međunarodnoj sceni, ali nikada neće prekidati dobre i prijateljske odnose sa Rusijom, Kinom, zemljama Latinske Amerike, Afrike i Azije - zemljama koje su omogućile da Srbija pobijedi u Unesku, da sačuva svoje spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da se Srbija ne opredjeljuje da li je za EU, Rusiju, Ameriku ili neku drugu zemlju i da hoće da bude dio EU, ali ne po cijenu da uvodi sankcije Rusiji i drugim svojim prijateljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.