REGION

CRNA GORA Zaplijenjeno 87 kilograma droge

Višemjesečna zajednička akcija crnogorske i hrvatske policije

Srna

19.4.2016

U višemjesečnoj zajedničkoj akciji policija Crne Gore i Hrvatske zaplijenjeno je 87 kilograma raznih vrsta droge, te podnesene krivične prijave protiv 16 narko-dilera.

Portparol crnogorske Uprave policije Tamara Popović rekla je na konferenciji za novinare da su krivične prijave podnesene protiv šest lica u Crnoj Gori i deset u Hrvatskoj.

Ona kaže da su u Crnoj Gori uhapšena četiri lica, dok će za dva biti raspisane potjernice, jer se, prema podacima crnogorske policije, ne nalaze u Crnoj Gori.

Uhapšena su lica čiji su inicijali D.V. (53), E.Š. (37) iz Nikšića, M.Š. (26) i V.S. (27) iz Berana, dok se potražuju Ž.K. (39) i M.K. (34) iz Bijelog Polja.

Popovićeva je navela da su ova lica osumnjičena da su, kao kriminalna organizacija, iz Crne Gore u Hrvatsku krijumčarila droge, prvenstveno marihuanu. 

Policija sumnjiči Ž.K. da je bio organizator ove kriminalne grupe, dok su ostalih pet lica bili njeni članovi. Oni su kriminalne aktivnosti u krijumčarenju narkotika sprovodili zajedno sa kriminalnom organizacijom u Hrvatskoj.

Pretresom kuća i drugih prostorija osumnjičenih lica u Crnoj Gori pronađeni su droga i oružje.

Međunarodna policijska akcija, koja je na teritoriji Crne Gore sprovođena pod kodnim nazivom "Lanac", a u Hrvatskoj pod nazivom "Big devil", bila je usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.