REGION

Jezivi detalji nezapamćene tragedije u kojoj je dječaka zdrobila mješalica za tijesto!

Tuga u Borči

(N. K.)

2.8.2016

Petogodišnji Dušan Nikolić igrao se preksinoć u pekarskom pogonu svojih roditelja u Borči, kad je slučajno uključio mješalicu za tijesto, koja ga je uvukla u mikser i ubila!

Stravična tragedija desila se naočigled Dušanove osmogodišnje sestre Milice, koja je u agoniji dozivala oca Radišu, ali bilo je kasno. Dok je prestravljeni otac izvlačio izlomljeno tijelo svog djeteta, naseljem su odjekivali njegovi bolni krici: "Sine! Sine moj!"

Nesreća koja je zavila cijelu Srbiju u crno desila se oko 20 sati u pekari "Nikolić MDO" u Ulici Ivana Jugovića u Borči, samo dan prije nego što je Nikolići trebalo da otvore svoj novi porodični posao. Dušan i Milica su bili u proizvodnom pogonu, dok su njihovi roditelji sređivali prodajni dio, u susjednoj prostoriji.

Stanari ove ulice i dalje su u šoku pričali o jezivoj nesreći.

- Bila sam u dvorištu kada me prenuo vrisak djevojčice. Vrištala je: "Tata! Tata!", a u sljedećem trenutku odjeknuli su strašni krici oca: "Sine! Sine moj!" Ne mogu da vam opišem kakvi su to krici bili. I sada se naježim kad se sjetim - priča za Informer.rs komšinica R. J., ne uspijevajući da zadrži suze.

Ona je potom čula kako neko zove Hitnu pomoć.

- Ne znam ko je pozvao Hitnu, mislim da je to bio komšija, a ne otac dječaka. Neko je rekao da je dječaku povrijeđena glava i da još diše - priča ona.

Ostale komšije, koje su čule vrisku i zapomaganje, izašle su na ulicu i uputile se prema kući u kojoj su Nikolići pripremali lokal u prizemlju.

- Ja nisam smjela da priđem, jer sam se uplašila, ali komšinica mi je ispričala da je vidjela oca kako iznosi dijete na rukama. Bio je sav krvav, van sebe... Neko ga je pitao, valjda dječakova majka: "Je 'l živ?!", a on je samo rekao: "Ne." U tom trenutku sam vidjela majku ispred kuće, sjela je na prag. Čupala je kosu i dozivala sina... Bilo je užasno - prisjeća se sagovornica Informera.

Malu Milicu su, kaže ona, još iste večeri odveli u komšiluk:

- Rekli su mi da je stalno pitala za brata. Ponavljala je: "Moj bata... Moj bata... Šta je sa batom?" Nešto poslije 22 sata došli su rođaci Nikolića iz Zrenjanina i odveli je.

Ljekari Hitne pomoći nisu mogli da pomognu nesretnom dječaku. Prema nezvaničnim saznanjima, mališanu je bila smrskana lobanja, a krv mu je curila na usta, nos i uši. Mašina mu je smrskala i grudni koš, nanijevši mu stravične povrede unutrašnjih organa.

Stanar iz Ulice Ivana Jugovića kazao nam je da ne poznaje dobro Nikoliće, jer su oni nedavno zakupili objekat u njihovom kraju, u kom su htjeli da otvore pekaru, a živjeli su u Kotežu.

- Bili su sretni i uzbuđeni zbog novog posla, a eto kakva ih je tragedija zadesila. Ne mogu ni da zamislim kako im je - rekao je jedan od komšija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.