REGION

Uhapšen Željko Vasić: Automobilom ubio majku pred očima djece, pa pobjegao sa lica zločina

Pokušao pobjeći u Mađarsku

Redakcija

7.11.2016

Srpska policija uhapsila je danas Željka Vasića (29), koji se sumnjiči da je učesnik saobraćajne nesreće u kojoj je sredinom oktobra u Stepojevcu udario i usmrtio Slađanu Lesendrić (46) na kolovozu naočigled njeno dvoje djece.

Kako je potvrđeno u saopštenju MUP, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Ž.V. na graničnom prelazu Horgoš. Osumnjičenom Ž.V. koga je policija ubrzo nakon saobraćajne nezgode identifikovala određeno je zadržavanje do 48 sati, piše Blic.

Protiv njega će biti podnijete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu za krivična djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Sakrio vozilo u napuštenoj garaži

Beogradska policija identifikovala je Vasića 26. oktobra kao vinovnika saobraćajke, iako je pobjegao sa mjesta nesreće, dok je nesretna žena preminula na licu mjesta. Policija je uspjela da ga identifikuje, a pronašla je i automobil koji je pokušao da sakrije.

Prema nezvaničnim informacijama, Željko je automobil sakrio u garaži u napuštenoj kući u blizini Meljaka, ali je policija identifikovala i zapliijenila vozilo.

Djeca preživela pukom srećom

Nesreća se dogodila nedaleko od benzinske pumpe u Stepojevcu, a samo pukom srećom djeca su preživela.

Kako nezvanično saznajemo S.L. je poginula na licu mjesta i to pred očima svoje djece stare šest i osam godina, dok je vozač koji je nesretnu ženu udario, pobjegao sa mjesta nesreće.

- Do nesreće je došlo na Ibarskoj magistrali kod Stepojevca. Policija intenzivno radi na pronalasku osobe koja je upravljala automobilom koji je udario ženu - rekli su u MUP-u.

Prema riječima svedoka, nju je udario automobil sive boje. Svjedoci ove užasne tragedije rekli su da se žena sa djecom vraćala kući od svekrve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.