Pernara zbog Oluje i Jasenovca prozvao i njegov Živi zid: Njegovo mišljenje ne predstavlja stav stranke

Saborski zastupnik izazvao buru u javnosti svojim izjavama

(E. Ma.)
20.11.2016 09:38

Nakon što je Ivan Pernar iznio niz stavova o Jasenovcu i Oluji, od njegovih tvrdnji ogradila se i njegova stranka Živi zid i to objavom na Facebooku.

- Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid. Naše je temeljno djelovanje usmjereno na rješavanje gospodarske i društvene krize u zemlji i stvaranje preduvjeta za bolju budućnost svih hrvatskih građana. Povijest ostavljamo na prosuđivanje stručnjacima, ponajprije povjesničarima. Istovremeno ni na koji način ne mislimo dovoditi u pitanje temeljne odrednice hrvatske državnosti: pravo na samostalnost i suverenost, te izražavanje poštovanja prema svima onima koji su podnijeli žrtve za taj vrijedni cilj.Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta - piše u saopćenju Živog zida.

zid

Podsjećamo, Pernar je događanja u Jasenovcu za vrijeme Drugog svjetskog rata prozvao genocidom, dok je Oluju okarakterizirao kao etničko čišćenje.

Nakon što je u subotu na svom Facebooku profilu pisao o ratnim događanjima, Pernar je jutros, nakon što se od njegovih stavova ogradila čak i njegova stranka, napisao kako nas "dio političara na svim stranama želi vraćati u rat, a rane su svježe".

ivan

 

NA VRH