REGION

Crna Gora: Zaplijenjena droga vrijedna osam miliona eura

Rekordna pljenidbama droge na godišnjem nivou

Srna

31.12.2016

Crnogorski inspektori za narkotike krujumčarima su tokom ove godine, do 1. decembra, oduzeli više od dvije i po tone droge, vrijedne više od osam miliona evra na ovdašnjem narko-tržištu.

Rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja u Sektoru kriminalističke policije crnogorske Uprave policije Dejan Knežević istakao je da je riječ o rekordnim pljenidbama droge na godišnjem nivou ikada, ali je pojasnio i da su balkanski heroinski koridor i krijumčarski lanac skanka i dalje aktivni, dok kokainska ruta ne prolazi kroz Crnu Goru.

Knežević je za podgoričke "Dnevne novine" rekao da su do 1. decembra službenici Odsjeka za borbu protiv droge na teritoriji Crne Gore ukupno zaplijenili oko dvije tone i 722 kilograma droge. 

Između ostalog, zaplijenjeno je dvije tone i 689 kilograma marihuane, 33,06 kilograma heroina, 357,6 grama kokaina, 36 komada buprenorfina, 23,3 grama ekstazija i 1.548 tableta ekstazija. 

"U istom periodu podnijeto je 139 krivičnih prijava kojima je nadležnim tužiocima procesuirano 186 osoba za počinjenih 183 krivičnih djela", rekao je Knežević, dodajući da su protiv 434 osobe podnesene i 434 prekršajne prijave.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.