REGION

Skandal na HRT-u: Živog čovjeka proglasili mrtvim

Prosper Maričić je, naime, živ

(redakcija/Index)

26.2.2017

Hrvatska radio televizija se još jednom propisno osramotio. Proglasili su, po treći put u zadnje vrijeme, živog čovjeka mrtvim, javlja Index.

- Josip Grubišić Čabo, jedan od osnivača Televizije Zagreb i urednik prvog Dnevnika u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je u 89-oj godini. Radio je u vanjsko političkoj redakciji Radio Zagreba, a direktor Radio Zagreba, bio je od 1979. do 1990. godine. Dobitnik je nagrade "Otokar Keršovani" za životno djelo Hrvatskog novinarskog društva. Pogreb Josipa Grubišića Čabe bit će u utorak na zagrebačkom krematoriju - rečeno u jučerašnjem središnjem Dnevniku HRT-a.

Međutim, dok je voditeljica Dnevnika izgovarala skraćenu biografiju preminulog Grubišića Čabe, prikazivali su video isječak koji je trebao prikazivati pokojnika. No, umjesto pokojnika, prikazali su video isječak koji je prikazivao Prospera Maričića, inženjera veza, također bivšeg djelatnika HRT-a. Uz jedan maleni problem. 

Prosper Maričić je, naime, živ.

Ovo nije prvi put da HRT proglašava žive ljude mrtvima. Tako su nedavno, u Regionalnom dnevniku izvještavajući o požaru u Cvjetnom naselju u Zagrebu utvrdili kako je u požaru poginula jedna osoba. Niko nije tada poginuo (jedna osoba preminula je od udara vatrogasnog vozila, ali tek dan kasnije), a na HRT-u kasnije više nisu spominjali svoju grešku. 

Valjda podsjetiti i na slučaj kad su najpoznatijeg hrvatskog kvizaša Mirka Miočića, koji je tada radio u HRT-ovom kvizu "Potjera", proglasili mrtvim. Mirko Miočić je također živ.

Nadalje, da greška bude veća i sramotnija, uspjeli su sve pomiješati. Bilo bi realno očekivati da u središnjem Dnevniku javne televizije znaju razlikovati urednika prvog Dnevnika od inženjera veza.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.