REGION

Brnabić: Mjere Hrvatske ne doprinose regionalnoj saradnji

Avaz.ba

2.8.2017

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija neće ignorirati nove mjere koje je Hrvatska uvela za proizvode iz Srbije i da će zaštititi svoje proizvođače i izvoznike.

- Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali nećemo ovo ignorirati, uspjećemo da zaštitimo i naše proizvođače i naše izvoznike - rekla je Brnabić novinarima uoči Samita američko-jadranske povelje u Podgorici.

Brnabić je rekla da su hrvatske mjere jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i dodala da je srpska vlada uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji i da će to sigurno biti tema u radnom dijelu sastanka.

- Razgovaramo i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bismo imali zajednički nastup prema ovom pitanju - rekla je Brnabić.  

Ona je ocijenila da takve mjere ne doprinose ekonomskoj integraciji i regionalnoj saradnji i dodala da joj se čini da svake godine, otprilike u vrijeme obilježavanja godišnjice akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali.

- To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu - rekla je Brnabić koja predvodi delegaciju Srbije na Samitu američko-jadranske povelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.