REGION

Sastanak amabasadora Turske u Beogradu i ministrice saobraćaja Srbije zbog projekta autoputa Beograd - Sarajevo

srna

2.2.2018

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo.

Mihajlović je rekla da će već naredne sedmice Vlada formirati zajedničku radnu grupu, da bi se što prije krenulo u realizaciju ovog projekta, saopćilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije. 

Ona ističe da je Srbija spremna da gradi dvije trase autoputa koje će povezati Beograd sa Sarajevom, navodi se u saopćenju.

- Srbija je spremna da gradi dvije trase puta, jednu dužine oko 60 kilometara od Požege do Kotromana, koja se nastavlja na postojeću trasu Koridora 11, i drugu, dužine 21 kilometar, koja će spojiti Sremsku Mitrovicu sa Bijeljinom - rekla je Mihajlović. 

Prvi  korak je kompletiranje projektne dokumentacije, nakon čega će uslijediti razgovori o načinu finansiranja, ističe Mihajlović.

Bilgič je najavio da će, povodom realizacije tog projekta, iduće sedmice Srbiju posjetiti tehnička delegacija iz Turske. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.