DUBROVNIK

Potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

Večernji list

23.4.2018

U dubrovačkom hotelu ''Excelsior'' danas je potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta između ''Hrvatskih cesta'' i kineskog konzorcija ''China Road and Bridge Corporation'' te ugovor za nadzor gradnje sa zajednicom ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering.   

Na potpisivanju tih ugovora su i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijela Žalac i ministar uprave Lovro Kuščević, piše Večernji.hr.

- Izgledom, ali i funkcionalnošću Pelješki most oplemenit će našu cestovnu infrastrukturu. Ovo je projekt kojim Hrvatska postaje jedinstvena. On je od strateškog i dugoročnog značenja. Važno je to za sve naše sugrađane u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Opskrba juga Hrvatske u turističkoj sezoni bit će brža, a isto tako proizvodi iz ovog kraja lakše će doći do ostalih dijelova Hrvatske. Pelješki most ostat će kao simbol dodane vrijednosti naših prvih godina članstva u EU - kazao je Plenković uoči potpisivanja ugovora te dodao:

- Moram priznati da mi je bilo lijepo čuti da je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Janker (Jean-Claude Juncker) u svom govoru u Evropskom parlamentu da se u Hrvatskoj gradi Pelješki most i sredstvima EU zato da bismo pomogli ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske. Most će biti izgrađen s punim uvažavanjem naše susjedne zemlje - BiH. Napravili smo iskorake u visini i raspona stupova na mostu da bi BiH imala odgovarajući prostor za prolaz. Isto tako vjerujem da će ovaj projekt biti uvod u bolju saradnju Hrvatske i Kine - rekao je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.