REGION U toku je provjera identiteta uhapšenih

Vođe škaljarskog klana: Pokušali da likvidiraju policajce pa uhapšeni u Turskoj

Crnogorska policija traži Igora Vukotića

Telegraf.rs
10.09.2018 21:57

Foto: Wikipedia / Martin Lopatka

Sigurnosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.

Vođe "škaljarskog klana", braća Jovica i Igor Vukotić uhapšeni su rano jutros u Turskoj, potvrđeno je "Borbi" u vrhu policije. Crnogorska policija potražuje Igora Vukotića u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera. Oni su privedeni u jednom turskom ljetovalištu, a kod sebe su imali lažna dokumenta.

-U toku je provjera identiteta uhapšenih. Dobili smo obavještenje od kolega iz Turske da je riječ o braći Jovici i Igoru Vukotiću iz Kotora. U toku je određena razmjena informacija - kazao je izvor iz vrha policije.Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana. Taj postupak je proglašen tajnim i više informacija nije moguće objaviti.Sigurnosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.U spuškom zatvoru je proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.Prije nekoliko godina osuđen je i na tri mjeseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV Jovice Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povrijeđen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gdje imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

NA VRH