IZBORI 2018. Sasvim je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata

Jandroković: Ono što se desilo na izborima u BiH zahtijeva praćenje cijele situacije

Ovo neće pridonijeti stabiliziranju stanja u BiH

Index.hr
09.10.2018 18:15

Foto: Index. hr

Predsjednik Hrvatskog sabora je u utorak izjavio u Bjelovaru kako je kristalno jasno da je Željko Komšić, koji je izabran u Predsjedništvo BiH kao hrvatski predstavnik, izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata. 

Naglasio je da to nije dobro niti korektno, odnosno da neće pridonijeti stabiliziranju stanja u Bosni i Hercegovini.

- Sasvim je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata. Ako se pogleda sama analiza izbora, mjesta gdje je on dobio najveći broj glasova, uglavnom su mjesta gdje nema Hrvata ili ih je vrlo malo. U sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi rezultati su bili na nivou 1 do 2 posto. Ovdje se očito radi o tome da su predstavnici višebrojnijeg, bošnjačkog naroda izabrali predstavnika Hrvata - izjavio je novinarima predsjednik Sabora Gordan Jandroković vezano za nedjeljne izbore u BiH, kada je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH najviše glasova dobio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, naspram predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

- Pratit ćemo razvoj situacije i bit ćemo u bliskim odnosima i kontaktima s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH. Vidjet ćemo kakve poteze povući - izjavio je, između ostalog, Jandroković u Bjelovaru prije početka prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i Nogometnog kluba Bjelovar povodom 110. godišnjice tog kluba. 

 
NA VRH