SPLIT

Audijem ubila studenticu iz Čapljine

Splitska policija preksinoć se dala u potragu za vozilom

24sata.hr

Avaz.ba

24.10.2018

Studentica iz Čapljine Marija Ćorić (19) poginula je u utorak navečer u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Splitu. Djevojku je na pješačkom prijelazu usmrtila vozačica crnog Audija A3, koja je potom pobjegla.  

Nesreća se desila u 21.30 sati, nakon što je vozačica Audija kroz raskrsnicu ulica Pojišanska i Put iza nove bolnice prošla dok je na semaforu bilo crveno svjetlo i usmrtila pješakinju.   

Nastradala Marija, koja je prije mjesec otišla u Split na studij, na mjestu je podlegla povredama. Ljekari Hitne pomoći samo su mogli konstatirati smrt djevojke.  

Prema riječima svjedoka, za volanom automobila bila je ženska osoba plave kose. Splitska policija preksinoć se dala u potragu za crnim Audijem, te su ga za nekoliko sati nakon nesreće pronašli parkiranog u Kranjčevićevoj ulici u Splitu.

Tridesetosmogodišnja vozačica Audija je uhapšena i odvedena na ispitivanje u policiju.  

Tragedija koja je zgrozila Split šokirala je i građane Čapljine, koji su putem društvenih mreža izražavali saučešće porodici nastradale Marije Ćorić.  

Vozačici Audija navodno je izmjereno više od jednog promila alkohola u krvi, i to nekoliko sati nakon nesreće. Oštećenja na prednjem dijelu Audija ukazuju na to koliko je bio silovit udarac kojim je usmrćena mlada studentica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.