STRAŠNO Prema izvještaju voditelja Službe kriminalističke policije Bore Mršića

U Hrvatskoj uhapšen Brčak s više od kilogram kokaina

Najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske

Fena
24.10.2018 17:15

Foto: Ilustracija

Zadarska policija uhapsila je jednu osobu kod koje je u automobilu pronađeno više od kilogram kokaina, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić. 

To je, kako je istaknuto, dosad najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske. Vrijednost te droge na uličnom tržištu premašuje milion kuna (263.972 KM), javile su agencije.

- U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je Audi A3 bh. nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji, uz bosanskohercegovačko, ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je, prema nalogu sudije istrage Županijskog suda u Zadru, obavljena pretraga u kojoj su pronađeni i oduzeti paket s ukupno 1.140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca - rekao je Mršić.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno-balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na hrvatskom području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

Kriminalističko istraživanje nastavit će se u saradnji s drugim policijskim upravama, a 43-godišnjak je, uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje općinskom državnom odvjetniku, a potom i sudiji istrage Županijskog suda u Zadru.

NA VRH