SKANDAL

Vojislav Šešelj djeci na Sajmu knjiga u Beogradu: Ajde četnici, brzo, svi zajedno

Predsjednika Srpske radikalne stranke Žalbeno je vijeće Mehanizma osudilo zbog poticanja na progon, deportaciju, nehumana djela, zločine protiv čovječnosti

Twitter

Jutarnji.hr

25.10.2018

Na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu veliku pažnju među najmlađim građanima privukao je štand "Velika Srbija" na kojem se prodaju knjige lidera Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Na štandu je bio i sam Vojislav Šešelj, a djeca iz osnovnih i srednjih škola u redu su strpljivo čekala kako bi se fotografirala s vođom radikala.

Većina njih tijekom fotografiranja podizala je i tri prsta, a bilo je i onih koji su kupovali knjige i tražili autogram.

Reporteri srpskog portala Mondo.rs pitali su djecu koja su čekala u redu za fotografiranje s liderom radikala zašto žele baš fotografiju s njim. - On je bio i u Haškom tribunalu, dobro se branio i tamo im je sve objasnio - rekao im je jedan osnovac.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj, osuđen je u aprilu u Den Haagu na 10 godina zatvora za ratne zločine.

Predsjednika Srpske radikalne stranke Žalbeno je vijeće Mehanizma osudilo zbog poticanja na progon, deportaciju, nehumana djela, zločine protiv čovječnosti i za progon Hrvata 1992. godine, nakon što je prethodno u lipnju 2016. godine, prvostupanjskom presudom, oslobođen po svim točkama optužnice. Šešelj je proveo 12 godina u pritvoru

Prilikom fotografisanja, Šešelj je upitao djecu:  Jeste li vi četnici?. 

- Ajde, ajde četnici, brzo, svi zajedno - govorio je Šešelj pozivajući djecu da se okupe oko njega i zajedno fotografiraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.