RAZGOVOR

Ljajić: Preumoran sam od politike

On je kazao da institucije trebaju izaći i reći je li bilo šta od Šešeljevih navoda istina

Arhiv

S. N.

8.11.2018

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je poslije optužbi lidera radikala Vojislava Šešelja da je dio organizirane kriminalne grupe razmišljao o izlasku iz Vlade Srbije.    

Navodeći da od takvog napada "nemate odbranu", Ljajić je za novo izdanje magazina "Nedeljnik" ocijenio da je to pokušaj njegove kriminalizacije u cilju smanjenja političkog utjecaja.

- Ovaj posljednji napad nema nikakve veze s politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uvjetno ''bivšeg života'', kada sam bio proskribiran u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to dio šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića - naveo je Ljajić.

On je kazao da institucije trebaju izaći i reći je li bilo šta od Šešeljevih navoda istina.

- Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri nego od mog djetinjstva do moje 54. godine, ako sam jabuku nekome ukrao, ako sam se potukao s nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu s tim i ja ću se povući - kazao je potpredsjednik Vlade Srbije.

Ljajić je najavio da neće poduzimati nikakve konsekvence protiv lidera radikala.

- A šta mogu poduzeti? Šta Šešelj može izgubiti u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo dobiti, a ja mogu samo izgubiti, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih - rekao je Ljajić.

On je naveo da "nijednu minutu" ne bi sjedio u Vladi Srbije da sumnja da iza optužbi stoji predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da nije želio ući u Vladu ni 2012. godine ni kada je Vučić postao premijer 2014. godine.

- Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih volio da ne budem dio njegove vlade, nego da predložim nekoga iz svoje stranke. On je rekao da se trebaju još neki ozbiljni poslovi završiti i da su zbog svega što nas očekuje potrebna jaka imena u Vladi. A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, preumoran sam, ali nadam se da neću još dugo biti u Vladi i da ću nekima to da skinem s dnevnog reda - rekao je Ljajić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.