CRNA GORA

Šetalište u Kotoru pod vodom, u Radanovićima evakuirana škola

Veliko nevrijeme izazvalo nevolje za mještane brojnih naselja i gradova

Crna Gora: Padavine donijele nevolje za mještane brojnih naselja i gradova. Čitalac Vijesti.me

Vijesti.me

20.11.2018

Obilne padavine koje od jučer padaju širom Crne Gore izazvale su nevolje za mještane brojnih naselja i gradova.

Čitaoci Vijesti.me su zabilježili trenutnu situaciju u Kotoru, gdje je kiša preplavila šetalište, i u Radanovićima, gdje je voda preplavila puteve i otežala prilaz brojnim objektima i kućama.

U Radanovićima evakuirana škola

U poplavama zbog nevremena na teritoriju Kotora najugroženije je područje Radanovića i Industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima prijeti voda. 

- Djeca i nastavnici iz jedne škole u Radanovićima evakuirani su zbog poplava - saopćio je agenciji MINA Maksim Mandić iz kotorske Službe zaštite i spašavanja.

On je kazao da je oko osam sati došlo do velikog nevremena i pojačanja padavina koje su izazvale poplave u Dobroti i Radanovićima. 

Kako je naveo Mandić, voda je ušla u pojedine stambene i poslovne prostore, a bila je ugrožena škola u Radanovićima u kojoj je voda dostigla nivo od pola metra.

Škola okružena vodom

- Pripadnici Službe zaštite i spašavanja evakuirali su djecu iz tog objekta. Škola je bila okružena vodom. Zajedno s vatrogascima, pripadnicima dobrovoljnog društva iz Perasta, komunalnom policijom i ispostavom policije, uspjeli smo da evakuiramo svu djecu i nastavnike na sigurnu lokaciju - rekao je Mandić.

On je dodao da je Služba zaštite i spašavanja Kotora od jutros imala oko 30 intervencija.  

- Bilo je veoma teško, štete sigurno ima, ali tek nakon prestanka padavina nadležni će procijeniti štetu. Ovo je veoma težak dan za Službu zaštite i spašavanja, uspjeli smo intervencijama da odgovorimo na skoro sve probleme. Negdje nismo uspjeli da pomognemo jer je voda bila brža i jača od nas - zaključio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.