STAVOVI

Drašković: Ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi

Branki Milić se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen i tadašnji premijer Crne Gore

Drašković: Nijedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstv

Antena M

23.11.2018

Pisac i političar Vuk Drašković, koji je bio večerašnji gost "Žive istine", komentirao je to što se optužena za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Branka Milić, nalazi trenutno u ambasadi Srbije u Podgorici.

- Njoj se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen i tadašnji premijer Crne Gore. Ako je nevino optužena ja sam siguran da će biti oslobođena, ako je kriva zašto da bježi u ambasadu Srbije. Ja se nadam da ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi, koji su optuženi za neki zločin, za neko krivično djelo, o tome se ne odlučuje u ambasadama nego u sudovima - poručio je Drašković.

Komentirao je i situaciju koja se danas odigravala na sjeveru Kosova.

- Svi živimo posljedice ubistva Jugoslavije. Ovo na Kosovu jasno pokazuje kud vodi politika i strategija tuka na utuk, i da je potpuno jasno da se nijedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim naporom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva. Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog. Otkloniti sve ovo što je rezultat ultimatuma, pritiska, ucjene, nema drugog puta - kazao je Drašković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.