SKANDAL Na videu se čuje kako vaspitačica viče i psuje

Šokantan snimak iz vrtića u Imotskom, koji je zgrozio javnost u regionu

Povodom incidenta saopćenje su uputili gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. direktorica Dječijeg vrtića Imotski Jelenka Jukić

Kurir.rs / Slobodna Dalmacija

Hrvatska i region: Javnost zgrožena

Foto: YouTube


Video-snimak iz dječijeg vrtića u Imotskom u Hrvatskoj, na kome se vidi kako vaspitačica pred djecom koristi potpuno neprimjereni rječnik zgrozio je javnost.

Naime na snimku se čuje kako vaspitačica viče i psuje na dijete koje od nje traži igračku. Najprije se čuje dječiji glasić: "Tete, tete, tete", a potom pravi rafal izraza potpuno neprimjerenih razgovoru sa djetetom: "Šta je bog te po.rao, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga je.em s Bibijem više, svima, što ne idete kući".

Povodom incidenta saopćenje su uputili gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. direktorica Dječijeg vrtića Imotski Jelenka Jukić.

V.d. direktorica vrtića je u saopćenju navela da je preduzela sve mjere u skladu sa zakonom i da će u ponedjeljak biti održano Upravno vijeće vrtića gdje će dati prijedlog o raskidu ugovora o radu s zaposlenom, uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu.

Gradonačelnik Ivan Budalić navodi da je zatraženo objašnjenje direktorice vrtića.

- Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih službenika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od direktorice dobiti detaljni uvid u situaciju - navodi se u saopćenju gradonačelnika.

Više o temi Vrtić

SAVJETI
Nesuglasice u vrtiću
NA VRH

Podijeli članak na