PODGORICA U organizaciji Demokratskog fronta

Danas protesti u svim crnogorskim gradovima zbog hapšenja Medojevića i najave privođenja Kneževića

Centralni skup bit će održan ispred Skupštine sa početkom u 18 sati

Srna
12.12.2018 10:32

DF pozvao opozicione stranke da im se pridruže ispred Skupštine Crne Gore

Foto: Arhiv

Širom Crne Gore danas će, u organizaciji Demokratskog fronta (DF), biti održani protesti zbog hapšenja Nebojše Medojevića, poslanika ovog opozicionog saveza, i najave hapšenja Milana Kneževića, poslanika DF-a. 

Centralni protestni skup bit će održan ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, s početkom u 18 sati. DF je pozvao i ostale opozicione stranke da im se pridruže na protestima.  

- Ovo nisu protesti koji se tiču samo Demokratskog fronta, već svakog od nas. Ugroženost ljudskih prava, osnovnih sloboda i najvišeg pravnog akta od ovakve vlasti je udar na svakog građanina - saopćeno je iz DF-a.

Knežević, koji se od 29. novembra nalazi u zgradi parlamenta, odakle je poručio da nema namjeru da dobrovoljno ode u zatvor, rekao je da će današnji protesti pokazati da postoji slobodna Crna Gora. 

- Ako sada ne postavimo granicu, Crna Gora će kliznuti u diktaturu koja će ući na velika vrata - rekao je Knežević i pozvao opoziciju da zajednički djeluju.

Medojević je uhapšen u noći s 29. na 30. novembar, nakon sjednice Skupštine Crne Gore i otad u zatvoru Spuž štrajkuje glađu, uzima samo vodu i terapiju.  

Milanu Kneževiću zatvor je određen zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Lider Pokreta za promjene i poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu podgoričkog Višeg suda jer je odbio da otkrije ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopćio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju poznatom kao "Carine". 

Potom je kažnjen s još dva mjeseca zatvora jer je odbio svjedočiti u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

NA VRH