SRBIJA

Uhapšen Veselin Vukotić, čovjek za kojeg su mafijaški krugovi spremali likvidaciju

Biznismen Ratko Knežević spominjao ga kao osobu kojoj je navodno nuđeno da ubije urednika "Nacionala" Ivu Pukanića

Vukotić već osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva. Ilustracija

Vijesti.me

11.1.2019

U akciji srbijanske policije uhapšeno je više sigurnosno interesantnih osoba, među kojima i Crnogorac Veselin Vukotić.

Vukotić je u Crnoj Gori osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva pomorskog kapetana Duška Boškovića 1997. godine u Kotoru.

Crna Gora je ranije tražila izručenje Vukotića i radi služenja kazne zbog pokušaja ubistva Nikšićanina R. G. davne 1986. godine u Nikšiću.

Vukotićev kriminalni dosje, prema pisanju srbijanskih medija, počeo je da se ispisuje krivičnim djelima još osamdesetih godina. Bio je saradnik srbijanske tajne policije, za koju je u Evropi izvršavao zadatke od "najvišeg državnog interesa".

Zatim je osumnjičen da je 1990. godine u Briselu s dva hica iz pištolja ubio Envera Hadrijua, koji je bio u diplomatskom automobilu. Ubistvo je izazvalo veliku pažnju jer je Hadriju navodno kod sebe imao listu s imenima 32 osobe koje je srpska policija ubila za vrijeme "prodemokratskih” demonstracija na Kosovu.

Zbog ovog zločina Vukotić je uhapšen 16 godina kasnije na madridskom aerodromu. Uhapšen je s lažnim hrvatskim pasošem, čiji je registarski broj za jedan veći od pasoša hrvatskog generala Anta Gotovine.

Beogradski mediji ranije su objavili da su "mafijaški krugovi u Crnoj Gori spremali likvidaciju Vukotića čim bi bio izručen Podgorici" jer je navodno dragocjeni svjedok u vezi sa švercom duhana.

U tom kontekstu njega je ranije crnogorski biznismen Ratko Knežević spominjao kao osobu kojoj je navodno nuđeno da likvidira urednika "Nacionala" Ivu Pukanića, ali je Nikšićanin to odbio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.