REGION

Marković - Meta: Valorizirati zajedničke potencijale

Na diplomatskom susretu bilo je riječi i o važnosti mira i stabilnosti u regionu, kao i o značaju članstva dvije države u NATO

Duško Marković i Ilijir Meta. Printscreen

Srna

21.1.2019

Crna Gora i Albanija treba da valoriziraju zajednički potencijal koji imaju u mnogim oblastima - turizmu, poljoprivredi i vodoprivredi, ocijenili su danas Duško Marković,crnogorski premijer  i Iljir Meta, predsjednik Albanije. 

Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i vlade treba da učine sve da je iskoriste - rekao je Marković i dodao da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou. 

On je ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana, saopćeno je iz vlade Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti mira i stabilnosti u regionu i u tom kontekstu istaknut je značaj članstva dvije države u NATO-u i važnost evropskih integracija.  

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i Iljir Meta ocijenili su na današnjem sastanku da dvije prijateljske države nemaju otvorenih pitanja i da treba kontinuirano da jačaju saradnju u svim oblastima, posebno na ekonomskom planu.

Imajući u vidu zajedničko evropsko opredjeljenje, Brajović je potvrdio spremnost Crne Gore da Albaniji pruži podršku i prenese stečena iskustva iz procesa evropske integracije, kao što je to Albanija činila tokom crnogorske integracije u NATO.

Meta je istakao da se Albanija iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore, kao i da je svaki korak naprijed koji učini Crna Gora ohrabrenje za Albaniju i da doprinosi ukupnoj političkoj stabilnosti regiona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.