BIJELO POLJE

Sahranjene majka i kćerka koje su se utopile u Skadarskom jezeru

Za ocem i se još traga

Srna

Srna

7.2.2019

U Bijelom Polju danas su sahranjene dvanaestogodišnja Nina Kumburović i njena majka Jana, koje su u nedjelju, 3. ferurara, utopile u Skadarskom jezeru, po povratku sa liturgije u manastiru Vranjina. 

Sa njima je nastradao otac i suprug Ratko Kumburović i njihov prijatelj Darko Vujošević, za čijim tijelima ronioci još tragaju.

Kako je saopštila Mitropolija crnogorsko-primorska na sahrani je protojerej Predrag Šćepanović ožalošćenoj porodici Kumburović i Lutovac prenio molitve i najdublje izraze saučešća NJegovog visokog preosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je u Brazilu i Argentini, Njegovog preostveštenstva vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i dioklijskog Metodija, koji nisu u Crnoj Gori.

Prethodno je u Manastiru Svetog Jovana Vladimira služena Sveta zaupokojena liturgija.

Načalstvovao je paroh podgorički protojerej Branko Vujačić, uz sasluženje zetskih paroha jereja Mladena Balaća, Zlatka Vasića, Blaža Petrovića i đakona Ivana Crnogorčevića.

Vujačić je rekao da su i stradali Ratko, Darko, Jana i Nina, djeca vaskrsenja i vjere u vaskrsloga Hrista.

- Sama porodica Kumburović nije imala lagan krst Hristov, njihov život je bio prožet mučeništvom. Tako, kako im je Bog dao, živjeli su sa Hristom. Ali, njihovo stradanje samo je uvjenčalo njihovo dosadašnje mučeništvo. I Bog ih je tim vijencem obdario - naglasio je Vujačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.