REGION

Pitala Mjesni odbor Jakuševca za gas-maske, dobila seksistički odgovor

Tražili su informacije šta tačno gori i koliko je požar opasan za zdravlje

Požar u Jakuševcu. Davor Puklavec/PIXSELL

Avaz.ba

25.7.2019

Požar na zagrebačkom Jakuševcu koji još nije potpuno ugašen zabrinuo je stanovnike velikog dijela Zagreba, a posebno Jakuševčane koji su najbliže odlagalištu otpada na kojem je buknuo požar.

Tražili su informacije šta tačno gori i koliko je požar opasan za zdravlje, a pitanja su se postavljala i na Facebook stranicama tamošnjeg mjesnog odbora.

Jednu je stanovnicu iznervirao komentar administratora stranice Mjesnog odbora Jakuševec te ga je pitala ima li gas-maske za Jakuševčane.

Gnusan seksistički odgovor

- Imam, milo.... Dođi kod mene... Možda ih upotrijebiš i za nešto drugo - glasio je odgovor osobe koja vodi stranicu tijela lokalne političke vlasti u tom naselju. 

Dok su neki reagirali s "fuj" i "OMG", jedna je korisnica bila konkretnija.  

- Vi razumijete da se javljate sa službene i javne stranice MO? Je li to službeni stav MO Jakuševac o ovom problemu - glasio je njen komentar, no odgovor nije dobila.

Neko od komentatora napisao je "Renato, srami se" pa se čini kako odgovornim za potpuno neprimjereni komentar smatra Renata Vrbana, predsjednika Mjesnog odbora i člana Stranke rada i solidarnosti, koju vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentar Mjesnog odbora. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.