REGION

Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala obilježavanju Dana općine Kumanovo

Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 500. godišnjice osnivanja grada i 75. godišnjice oslobođenja u Drugom svjetskom ratu

Delegacije položile cvijeće. Avaz

Nermana Crnčalo

14.11.2019

Povodom obilježavanja 11. novembra, Dana općine Kumanovo, a na poziv gradonačelnika Kumanova Maksima Dimitrievskog, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela te gradski vijećnici Nuko Grebović, Velija Katica, Miro Lazović i Sanela Holjan boravili su u službenoj posjeti općini Kumanovo. 

Dimitrievski je upriličio prijem za delegaciju Grada Sarajeva. Tom prilikom je zahvalio delegaciji Grada Sarajeva što je svojim prisustvom uveličala obilježavanje godišnjice općine Kumanovo te izrazio želju da se ubuduće intenzivira saradnja Grada Sarajeva s ovom općinom.

U okviru zvaničnog programa posjete, delegacija Grada Sarajeva položila je cvijeće na spomen-obilježje i odala počast oslobodiocima grada. Potom je prisustvovala svečanoj sjednici u Nacionalnom kulturnom centru „Trajko Prokopiev”, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete zaslužnim građanima koji su doprinijeli razvoju općine u različitim sferama društvenog života. 

U sklopu svečanosti, delegacija je prisustvovala i otvaranju likovne izložbe “Kumanovski likovni umjetnici 2019”, koja sadrži slike nastale u različitim likovnim tehnikama, instalacijama i video umjetničkim projekcijama. Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 500. godišnjice osnivanja grada i 75. godišnjice oslobođenja u Drugom svjetskom ratu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.