REGION

Đilas: Vučić prodaje Srbiju za opstanak na vlasti

Međunarodna zajednica učinila je grešku, jer ga podržava već sedam godina

Dragan Đilas. Arhiv

N. C. / Avaz.ba

7.12.2019

Dragan Đilas, predsjednik Stranke slobode i pravde poručio je danas predsjedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da je dosta. 

Nema više, taj dan je tu. Dan kada više neće moći da vrijeđa, hapsi, uništava tuđe živote, s izgovorom da oslobađa zarobljenu zemlju - kazao je Đilas, na samom početku sjednice Glavnog odbora.

Također, Đilas je na skupu istakao da će doći i do pravih izbora te da će skloniti ovu vlast. 

- Pitanje je časti biti na ovoj strani, iako je ogromna cijena biti protiv ovog zla – rekao je predsjednik Stranke prava i slobode.

On je poručio da ne treba pritiskati one koji se još nisu izjasnili za bojkot izbora, vjerujući da će i oni doći na isto stanovište.

- Nemamo razumijevanje za one koji tu armiju nesretnih tjeraju na to. Neće biti osvete, ali će odgovarati svako ko krši zakon - rekao je Đilas.

Prema njegovim riječima, održavanju ovog režima pomažu oni profesori, akademici, sprotisti, biznismeni koji su svoje ime poklonili Vučiću iz interesa.

Također, Đilas je poručio da je međunarodna zajednica učinila grešku, jer već sedam godina podržava Vučića.

- Vučić prodaje Srbiju u cilju ostanka na vlasti - kazao je Đilas

Potom je dodao da poslije svakog dolaska evropskih parlamentaraca Vučićeva vlast sve više nasrće na njih, podsetivši na pismo predstavnicima međunarodne zajednice koje je nedavno poslao.  

- Možda trebao da ih zamolimo da više ne dolaze - u šali je rekao Đilas.

Na kraju, on je zaključio da Srbija ima mnogo iskrenih prijatelja u Evropi te je istakao da oni nikada neće odustati od sna da bude dio Evropske unije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.