REAKCIJE

Vulin: Bilo bi najbolje prekinuti diplomatske odnose s Crnom Gorom

Đukanovićev režim se održava tako što svoju vrijednost pokazuje kao instrument antisrpske politike

Aleksandar Vulin. Agencije

Avaz.ba / Antenam.net

27.12.2019

Režim Mila Đukanovića srlja u građanski sukob i radi to od momenta kad je 1999. počeo da podržava NATO agresiju protiv SRJ, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

- Đukanovićev režim se održava tako što svoju vrijednost pokazuje kao instrument antisrpske politike, održava se u Crnoj Gori i u milosti stranaca tako što sebe kandidira da protiv Srbije i Srba uvijek uradi nešto što ni najgorem neprijatelju ne bi palo na pamet - rekao je danas Vulin pred poslanicima Skupštine Srbije, prenosi Antenam.net.

I ne možete da ne budete zabrinuti, konstatirao je, ali je i poručio da se ne smije uraditi ništa što će ugroziti Srbe u Crnoj Gori.

Kaže da bi njemu najbolje bilo da prekinu sve diplomatske odnose s Crnom Gorom, ali se pita šta će biti sa Srbima u Crnoj Gori te konstatira da to ne smiju da urade.

- Ne smijemo da dopustimo da Srbi u Crnoj Gori budu optuženi da su produžena ruka bilo koga spolja. Ono što smatram da trebamo i moramo da uradimo, to je da odmah pozovemo crnogorskog ambasadora da nam pojasni šta se tamo dešava, da insistiramo u svim međunarodnim organizacijama, kao što su Vijeće sigurnosti ili institucije EU, pa i nevladine organizacije i forumi koji se bave ljudskim i vjerskim pravima, da se izjasne o ovome što se dešava - rekao je Vulin.

Kaže i kako smatra da, kao država, moraju da jasno stave do znanja da je Milo Đukanović problem, a ne građani Crne Gore, a to znači da država Srbija treba da razmisli o određivanju izvjesnog seta mjera, koje pogađaju direktno Đukanovića i nosioce njegovog režima.

- Koja to imovina može da bude predmet određene pažnje države Srbije, koji je to način kretanja i putovanja, hajde da vidimo gdje to država Srbija može da utječe neposredno na nosioce režima koji svoju političku svrhu pronalaze samo u antisrpstvu i ni u čemu drugom - rekao je Vulin, pojasnivši da je to njegov stav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.