ISTANBUL Odgovarao na pitanja u Turskoj

Vučić: Rijetko ko je nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada", kao što je to svojevremeno uradio Zoran Milanović

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju s Hrvatskom

Avaz.ba / B92
08.01.2020 15:59

Zoran Milanović i Aleksandar Vučić

Foto: Agencije

Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija otvorena za saradnju s Hrvatskom i da će dvije zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose.

Vučić je dodao da je "malo koji svjetski državnik" nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada", kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, prenosi B92.

Vučić je, upitan šta očekuje u odnosima između Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

- Pozdravit ćemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama - rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju s Hrvatskom i da je ona neophodna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima i zaustaviti veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

- Saradnja je ključna riječ, a da li ćemo uspjeti... - rekao je Vučić i dodao da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", ali da je, bez obzira na to, čestitao Milanoviću pobjedu na izborima.

Komentari

NA VRH