DOVITLJIVOST

Putevi voća i povrća u vremenu korone: Gradonačelnik Čakovca zbog crteža postao internet-senzacija

Nacrtao kružnu skicu kako bi dostava trebala izgledati i tu su nacrtani voće i povrće, kuća i kamion

Dokolica izrodi razne umotvorine. 24sata.hr

Avaz.ba

26.3.2020

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, koji je trenutno u samoizolaciji, pohvalio se kojom se aktivnošću bavi dok sjedi u kući, ali sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, vjerovatno je požalio što je to učinio.

Kovač je, naime, došao na ideju kako organizirati dostavu svježih namirnica s čakovečke tržnice, s obzirom na to da trgovci više ne smiju prodavati na štandovima. 

Nije trebalo dugo da ga "u kolo sprdnje" uzmu korisnici Facebooka i stanu se "diviti" političaru koji se 2020. godine sjetio da postoji dostava hrane, no osim ideje s kojom je debelo zakasnio, pažnju je privukao i crtež koji je uz svoju ideju priložio.

Kovač je tako nacrtao kružnu skicu kako bi dostava trebala izgledati i tu su nacrtani voće i povrće, kuća i kamion. Sve je povezao strelicama, pa je Kovač označio da povrće prvo ide u kamion, a onda kamion do kuće.

Kovač nije zaboravio pored voća i povrća napisati "fiskalizacija", a projekt je nazvao "Pokretni čakovečki plac", barem tako piše na skici koja se dijeli po društvenim mrežama. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.