PRIMJER SOLIDARNOSTI Značajna poruka regionalne saradnje

Besplatnim letom "Montenegro Airlinesa" u Beograd uz bocu "vranca" ispraćeni državljani Srbije

Na ovaj način afirmira se jedan od tri najznačajnija vanjskopolitička prioriteta Vlade i države Crne Gore – razvoj i jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, rekao je Pejanović

Avaz.ba
01.04.2020 14:49

Svaki je putnik dobio poklon

Foto: Vlada CG

Besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije "Montenegro Airlines" danas je 81 državljanin Republike Srbije otputovao s aerodroma Podgorica u Beograd, a u povratku aviona iz Beograda u zemlju su stigla 92 državljanina Crne Gore.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović rekao je, ispraćajući putnike za Beograd, da Operativni štab koji je po nalogu predsjednika Vlade formirao ministar unutrašnjih poslova svakodnevno radi na povratku svojih građana iz inostranstva, uz istovremenu ponudu stranim zemljama za besplatan transport njihovih državljana.

- Ovo je još jedna dobra poruka iz Crne Gore, poruka solidarnosti, pomoći i zajedništva u borbi protiv globalnog nevidljivog neprijatelja koronavirusa. Na ovaj način afirmiše se jedan od tri najznačajnija vanjskopolitička prioriteta Vlade i države Crne Gore – razvoj i jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje - rekao je  Pejanović.

  • U Beograd otišao 81 putnik
    U Beograd otišao 81 putnik Foto: Vlada CG

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović ocijenio je da današnji let predstavlja primjer solidarnosti.

Svakom putniku na letu za Beograd na ispraćaju je poklonjena po jedna boca crnogorskog vina.

NA VRH