SNAŽNA PORUKA

Antikorona himna: "Ovo će proći"

Fali mi nešto. Ne! Fali mi netko. Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvjere da je taj refren istinit

Pjevači iz regiona: Svi u zajedničkoj, važnoj, velikoj poruci. Screenshoot

Avaz.ba

7.4.2020

 - Nikad više neću k'o prije bahato uzimati sreću zdravo za gotovo . ova poruka, snažna i potresna, ali opet s dozom nade, koja nas tjera da svi zajedno izdržimo, stih je iz nove pjesme Hladnog piva koja nosi simboličan naziv "Ovo će proći".

Potaknut pandemijom koronavirusa koja je zaustavila svijet, Mile Kekin, glavni tekstopisac i pjevač rock benda Hladno pivo, dao se u akciju. Pokušao je izvući pozitivnu nit iz ove situacije koja nalikuje scenariju za neki horor film.

Svi su pristali i ponovili ono što jedino želimo čuti. Screenshoot

U zadnjih je mjesec dana, kao i većina Zagrepčana, prošao tešku situaciju, zemljotres i koronavirus, što kad imate i porodicu i malu djecu čini stvar još težom. 

Iz Zagreba je, zahvaljujući prijateljima, otišao na selo dok se ne ustanovi u kakvom je stanju zgrada u kojoj živi, a koja je prilično stradala u zemljotresu.

Na selu je počeo pisati pjesmu. 

- Gitara mi nije stala u auto, ali sam srećom ponio laptop i mikrofon pa snimam prvi put samog sebe. Urlam toliko glasno da klinci imaju problema pratiti nastavu na Trećem. Fali mi nešto. Ne! Fali mi netko. Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvjere da je taj refren istinit. Zovem sve koje znam da mi snime taj refren mobitelima, prvo susjeda Shamsu 69 iz Brkova, Edu Maajku, zovem Sašu iz TBF-a, starog drugara Goluba iz Goblina, Dubiozu, Šarana iz Štuka, Amiru Medunjanin koju ne poznajem, ali mi se čini skroz O.K., zovem Gibonnija, znanstvenika Igora Rudana čiji sam veliki fan, zovem Šprajca, Sokija iz Elvis Jacksona, Rambo Amadeusa, Ivanku Mazurkijević i Mrleta iz Leta 3, Remi, Vojka V i naravno, zovem i svoje momke iz Piva i svi, ama baš svi do jednog, pristaju mi ponoviti jedino što sad želimo čuti - da će i ovo jednom proći! - ističe 49-godišnji Kekin. 

Napisao je i uglazbio pjesmu, svojevrsnu “rock budnicu”. Nazvao ju je “Ovo će proći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.