ZAGREB

Ušetala u poštu, obavila što treba pa rekla da ima koronu

U pošti se nalazila osoba koja je bila službeno bolesna i u samoizolaciji, znači nije smjela napuštati stan, rekao je Rajković

Poštanski ured će se dezinficirati. Index.hr

Avaz.ba / Index.hr

8.4.2020

Poštanski ured u zagrebačkom naselju Zapruđe zatvoren je nakon što je u njega ušetala žena pozitivna na koronavirus, koja je trebala biti u samoizolaciji.

Prema izjavama očevidaca, nakon što je obavila što je trebala, o svom stanju obavijestila je prisutne. Pošta je zatvorena i pozvan je epidemiolog.

- U pošti se nalazila osoba koja je bila službeno bolesna i u samoizolaciji, znači nije smjela napuštati stan. Žena je u jutarnjim satima došla da plati račune i, kada je platila, rekla je da je zaražena koronavirusom i da se sve dezinficira. Čovjek, jednostavno, više ne zna šta bi rekao. Molim vas sve koji ste bolesni, ostanite kod kuće - rekao je za HRT komandant Civilne zaštite Novog Zagreba Valentin Rajković, dodavši da su dobili upute da popišu sve osobe koje su u tom trenutku bile u pošti.


U samoizolaciju će svi oni koji su se zatekli u pošti. Index.hr

Oni će, prema preporuci Štaba, u samoizolaciju.

Krešimir Damjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću "Hrvatske pošte", rekao je novinarima kako je u poštanski ured u Zapruđu ušla korisnica koja je željela faksirati ljekarsku dokumentaciju osobe koja je pozitivna na koronavirus.

- Mi smo ih, u skladu s našim procedurama koje su usaglašene sa Službom civilne zaštite, odmah obavijestili. Oni su zatvorili poštanski ured, koji će se sada dezinficirati, a sve osobe koje su se unutra zatekle, postupat će u skladu s uputama Štaba - rekao je Damjančić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.