INCIDENTI Uprkos zabrani održao misu

Kontroverzni svećenik iz Splita o napadu na novinarku: Ona je kriva

Papa ima svoju glavu, to on po svom

Avaz.ba

Delaš je poručio "đava vas odnio"

Foto: RTL


Don Josip Delaš u nedjelju je usprkos zabrani održao misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića na Sirobuji. Novinarku Dalmatinskog portala, koje je došla snimiti misu, napao je te joj iz ruke izbijen mobitel, koji je razbijen. Delaš je pak verbalno napao novinare na terenu te ih vrijeđao. Uhapšena su dvojica muškaraca, objavio je danas ministar Davor Božinović.

Strašno je bilo, toliko puno tih milicajaca… ja ću reći jugomilicajaca, ne hrvatskih policajaca. I tako nehumano ponašanje sa svijetom, to se ne može opisati, to je neshvatljivo. To je pljuvanje po Bogu i protiv Boga, i gaženje po narodu i njegovom dostojanstvu - kazao je.

  • Don Delaš: Centralni blagdan mora biti

    Don Delaš: Centralni blagdan mora biti

    Foto: Agencije


Dodao je da ljudi koji su vjernici imaju pravo proslaviti središnji kršćanski blagdan i doći na svetu misu, "jasno, i držati se propisa, udaljenosti, da ne bude te zaraze, i s tim navučenim na lice. Ali, naša je crkva prostrana, ima 500, 600 kvadrata. Jasno, ni ne dođu svi. Oni koji su došli doživjeli su taj strahoviti napad, izrugivanje, da se to ni ne može opisati.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan kazao mu je kako su biskupi i Papa naložili da danas nema misa.

- To Papa ima svoju glavu, nek' on po svojem. Misa mora biti! Centralni kršćanski blagdan mora biti - otpovrnuo je don Delaš.

Vezano uz napad na novinarku, kazao je da se "ona sigurno uključila u te redove policije i napadala. Imaju li se pravo braniti? Jasno da imaju. Ponavljam, neka me ubiju i neka uživaju! Ta naša Vlada je potpuno protiv naroda, gazi dostojanstvo našega čovjeka. Mogu ići u trgovinu, a u crkvu ne mogu, jedna manja grupa. To nema nikakve logike. To komunjare iza rata nisu radile što oni danas rade. Protiv Boga, Crkve i naroda, a u ime neke zaštite naroda - bio je oštar don Delaš.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na