SRAMOTNO Vasiljković i Šešelj se nadaju da će biti izabrani za poslanike

Ratni zločinci se pripremaju za učešće na izborima u Srbiji

Vasiljković još nema formalni politički program, ali je izjavio da će se, ukoliko bude izabran, boriti za “uhapšene Srbe” u Hrvatskoj, na Kosovu i u Crnoj Gori

Avaz.ba / Birn
  • Vasiljković je na Balkanu poznatiji kao Kapetan Dragan

    Vasiljković je na Balkanu poznatiji kao Kapetan Dragan

    Foto: Agencije


Dvoje osuđenih ratnih zločinaca nadaju se da će biti izabrani za poslanike na izborima koji se trebaju održati narednog mjeseca u Srbiji, dok se još nekoliko njih koje traži sud UN-a ili za koje postoje navodi za ratne zločine, spremaju za trku za ulazak u Skupštinu.

- Stvarno nemam problema da sarađujem sa bilo kim u parlamentu ko će se zalagati za prava progonjenih Srba u dijaspori - rekao je za TV PINK Dragan Vasiljkovićnajavljujući svoje učešće na predstojećim parlamentarnim izborima, prenosi Detektor.ba.Vasiljković je na Balkanu poznatiji kao Kapetan Dragan, ratni zločinac koji se u Srbiju vratio 28. marta ove godine, nakon što je pušten iz zatvora u Hrvatskoj gdje je služio kaznu za zločine koje je u ovoj zemlji počinio 1991. godine.Sada pokušava prikupiti potrebne glasove za podršku njegovoj kandidaturi na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji treba da se održe 21. juna. Ukoliko uspije u tome, u utrci za skupštinske poslanike će se naći dva ratna zločinca.Vasiljković još nema formalni politički program, ali je izjavio da će se, ukoliko bude izabran, boriti za “uhapšene Srbe” u Hrvatskoj, na Kosovu i u Crnoj Gori.

On je naveo da će se zalagati za prijevremeno puštanje iz zatvora Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, koji izdržavaju kaznu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Rekao je da ih treba osloboditi jer “oni su heroji” koji su se borili u ime Srba.

  • Šešelj je bio poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije

    Šešelj je bio poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije

    Foto: Arhiv


Drugi ratni zločinac koji je najavio kandidaturu je ultranacionalistički lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, kojeg je Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) osudio za ratne zločine nad Hrvatima u njegovoj zemlji 1992. godine.

Šešelj je bio poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije i iako mu je zbog osuđujuće presude trebao biti oduzet poslanički mandat on se ipak kandiduje i na ovim izborima.

Više o temi Dragan Vasiljković

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na