PREMIJER HRVATSKE

Plenković: Vlada će biti nešto manja od prethodne, Milošević može dati doprinos

Ministara će biti manje, ali to ne znači da će državni službenici ostati bez posla, rekao Plenković

Avaz.ba / Fena

Plenković: Ovo je jedna druga vrsta poruke

Foto: Agencije


Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će buduća hrvatska Vlada biti nešto manja od prethodne, a njezin sastav trebao bi biti poznat u četvrtak, nakon objave službenih rezultata parlamentarnih izbora, na kojima je HDZ pobijedio.

- Vlada će biti nešto manja nego što je bila, bit će funkcionalna, dio članova ove Vlade će ostati, a dio će ići u Sabor. Dio novih će se priključiti - izjavio je Plenković uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu.

Potvrdio je kako postoji mogućnost da se sektor zaštite okoliša i energetike priključi nekim drugim ministarstvima. Istaknuo je će se o tome još razgovarati, no i da pitanje klimatskih promjena neće biti zanemareno i postat će tema broj jedan u kontekstu gospodarskog oporavka.

- Ministara će biti manje, ali to ne znači da će državni službenici ostati bez posla. Ovo je jedna druga vrsta poruke o manjem broju ministarstava i manjem broju članova Vlade - rekao je premijer Plenković.

  • Andrej Plenković

    Andrej Plenković

    Foto: Agencije


Plenković je rekao i kako je očekivao da će SDSS predložiti Borisa Miloševića za otpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

- Taj prijedlog je usuglašen sa mnom i ja sam očekivao da će to biti Milošević. Poznamo se, pravnik je i mislim da može dati doprinos na ovoj dužnosti o kojoj smo razgovarali proteklog tjedna - dodao je hrvatski premijer.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na