KOŠTALE GA LUBENICE

Sportski komentator se oglasio nakon što je pijan Fordom uletio u pješačku zonu

Apsolutno ne postoji nijedan saobraćajni znak, zaštitna ograda ili stubići koji bi ukazivali da se magistralna ulica prava kao strijela nastavlja pješačkom ulicom, rekao Pantić

Milojko Pantić. Arhiv

Avaz.ba

30.7.2020

Poznati sportski komentator Milojko Pantić priznaje da je pogriješio i spreman je da snosi posljedice što je u ponedjeljak uveče uletio Fordom u pješačku zonu u Pećincima.

Na sreću, Milojka je betonska prepreka na koju se nasukao, spriječila da dublje uđe u pješačku zonu i eventualno povrijedi nekog pješaka.

Ističe da ga je u zabludu doveo izostanak saobraćanih obilježja koja bi ukazivala da se magistralni put kojim se kretao nastavlja u pješačku zonu.

- Apsolutno ne postoji nijedan saobraćajni znak, zaštitna ograda ili stubići koji bi ukazivali da se magistralna ulica prava kao strijela nastavlja pješačkom ulicom. Bio je mrak, a ulica veoma slabo osvijetljena i ja sam umjesto da ispratim krivinu, nastavio da idem pravo dok se nisam nasukao na beton. Na ulici nije bilo žive duše, tako da nisam nikoga povrijedio i nisam udario ni u jedan objekat kako su pisali pojedini mediji - rekao je Pantić za portal Republika.rs.

Ne krije da je pogriješio i što je pripit sjeo za volan nakon posjete prijateljima u Rumi. Zbog toga je noć proveo u tamošnjoj policijskoj stanici na triježnjenju, a sudija za prekšaje u Rumi je naložio da se Milojku oduzme vozačka dozvola na deset mjeseci uz 16 kaznenih poena koje je "zaradio", kao i da je obavezan da plati kaznu od 120.000 dinara (oko 2.000 KM).


Pantić: Popio sam par rakijica kod prijatelja u Rumi. Arhiv

- Izmjereno mi je 1,63 promila alkohola jer sam popio par rakijica kod prijatelja u Rumi. Jeste greška voziti pod dejstvom alkohola, ali sam siguran da bih pogriješio ulicu i da nisam popio ni kap alkohola, a da je isto bila noć. Platiću debelo svoj propust, ali nisam terorista i neprijatelj srpskog naroda - istakao je Pantić.

Milojko otkriva da je prije nesreće sa bratom bio u posjeti prijatelju koji u Rumi uzgaja lubenice i dinje, a ispričao je za Srpski telegraf i kako se branio pred sudijom.

- Rekao sam sudiji da nisam bio negdje u provodu, nego da sam na poziv prijatelja penzionera, otišao sa bratom kod njega da uzmemo lubenice i dinje za naše unuke. Malo smo posjedili kod njega, popili po koju i krenuli kući u Beograd. Zamolio sam sudiju da dozvoli da kaznu od 120.000 dinara plaćam na rate jer je to za mene velika cifra. Ispalo je sada da su me lubenice koštale više nego skupo. Dobro je da mi je dozvolio i da ću plaćati koliko kad mogu - rekao je Pantić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.