PORUKA ALBANCIMA

Vulin: Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu

Šiptari nisu uspjeli da podignu ništa starije i vijednije od spomenika Bilu Klintonu. Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđe, rekao je Vulin.

Avaz.ba

Aleksandar Vulin

Foto: Arhiv


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je danas, povodom izjava albanskih istoričara da su manastir Dečane gradili Albanci, rekao da ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu.

"Na Kosovu i Metohiji, Unesko prepoznaje srpsko i otomansko nasleđe, a Šiptari nisu uspjeli da podignu ništa starije i vrednije od spomenika Bilu Klintonu. Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđe, rekao je Vulin.

Zato se, kako kaže, Albanci trude da uđu u Unesko kako bi baština Srbije, Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda postala nasljeđe Kosova i Kosovara.

- I zato ćemo mi nastaviti da se borimo za čuvanje svjedočanstava našeg trajanja, istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Albanski istoričar Muhamet Malja je izjavio da srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani predstavlja nasljeđe Kosova, a ne Srbije.

Kako je prenio Kosovo onlajn, Malja je na TV Kljan Kosova istakao da je Srpska pravoslavna crkva to ispolitizovala i da to i dalje čini.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na