PORUKA ALBANCIMA

Vulin: Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu

Šiptari nisu uspjeli da podignu ništa starije i vijednije od spomenika Bilu Klintonu. Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđe, rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin. Arhiv

Avaz.ba

18.8.2020

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je danas, povodom izjava albanskih istoričara da su manastir Dečane gradili Albanci, rekao da ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu.

"Na Kosovu i Metohiji, Unesko prepoznaje srpsko i otomansko nasleđe, a Šiptari nisu uspjeli da podignu ništa starije i vrednije od spomenika Bilu Klintonu. Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđe, rekao je Vulin.

Zato se, kako kaže, Albanci trude da uđu u Unesko kako bi baština Srbije, Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda postala nasljeđe Kosova i Kosovara.

- I zato ćemo mi nastaviti da se borimo za čuvanje svjedočanstava našeg trajanja, istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Albanski istoričar Muhamet Malja je izjavio da srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani predstavlja nasljeđe Kosova, a ne Srbije.

Kako je prenio Kosovo onlajn, Malja je na TV Kljan Kosova istakao da je Srpska pravoslavna crkva to ispolitizovala i da to i dalje čini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.