CRNA GORA

Krivokapić poziva Bošnjake u novu Vladu

On je poručio da je, ako se želi dobro svim građanima Crne Gore, participiranje manjinskih partija neophodno

Krivokapić: Poziv manjinama. Anadolija

G. M. / Avaz.ba

20.9.2020

U budućoj Vladi participacija svakog građanina je važna, kazao je lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, navodeći da je za očekivati da albanske i Bošnjačka stranka (BS) budu dio nove vlasti.

Krivokapić je podsjetio da je Sporazum, koji su potpisali lideri tri koalicije, izričito potencirao učešće manjina koje su u ovom trenutku i parlamentarne.

On je poručio da je, ako se želi dobro svim građanima Crne Gore, participiranje manjinskih partija neophodno.

- Mi smo imali nezvanične sastanke, ovoga puta ćemo to formalizovati i doći do najboljeg rješenja - kazao je Krivokapić u intervjuu agenciji MINA.

On smatra da je učešće, odnosno participacija bukvalno svakog građanina u ovom trenutku bitna, kao i da je potrebno razgovarati sa svim partijama.

- Ono što je za očekivati da će i albanske i BS prići na kraju novoj Vladi i doći do onog neophodnog, a to je da svi vjerujemo u pomirenje u Crnoj Gori - istakao je Krivokapić.

Upitan da prokomentira Zakon o slobodi vjeroispovijesti, on je kazao da svi ukazuju na samo tri sporna člana tog Zakona i na njihovo povlačenje.

Krivokapić je kazao da je u dijalogu između eksperata Mitropolije crnogorsko -primorske i Vlade došlo do nekog približnog rješenja.

- Međutim, Zakon u cjelini, prema mom skromnom mišljenju, je takav da nije dobar za sve - smatra Krivokapić.

On je poručio da ako u Crnoj Gori žele da se stvore preduslovi dobrog odnosa tradicionalnih vjera onda se, kako je naveo, mora naći mjera koja će biti dobra za sve zainteresovane strane.

On je, komentirajući navode da crkva može imati utjecaj na vlast, rekao da misli da je najbolje da svako ostane u granicama svog djelovanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.