STAVOVI

Krivokapić: Ne bih potcijenio Đukanovićeve kapacitete

Nemamo nijedan razlog da ne gradimo odlične odnose sa Srbijom, a gotovo da nema oblasti u kojoj se ti odnosi nisu pokvarili, kazao mandatar za novi sastav Vlade

Krivokapić: Abazović i Bečić su patriotski orijentirani. Arhiv

Avaz.ba

25.9.2020

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je u intervjuu za Novu.rs da će "politička sudbina Mila Đukanovića biti onakva kakvu je zaslužio".


- Milo Đukanović je iskusan političar. On se čitav život nije bavio ničim drugim osim politikom. Ne bih potcijenio kapacitete gospodina Đukanovića, kao što ne bih potcijenio ni njegovu potrebu da zaštiti svoje poslove kojih je u Crnoj Gori i previše - rekao je Krivokapić.



Smatra da će nova vlada u Crnoj Gori morati prije svega analizirati kakav joj je teret ostavila odlazeća vlast i da je za tu zemlju od izuzetne važnosti da njeguje bratske odnose sa Srbijom.


- Prva etapa je uspješno završena. Sada smo pred drugom, a to je demontaža nakaradnog sistema, ponovno uspostavljanje institucija države, uspostavljanje vladavine prava. Da budem kratak i jasan, mi moramo državu vratiti ljudima - kazao je Krivokapić.


Za predjsednika URA-e Dritana Abazovića i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića, predsjednika Skupštine Crne Gore, kazao je da su mladi, obrazovani, nekorumpirani i iznad svega patriotski orjentirani mladi ljudi. 


- Iako su mladi godinama, oni nisu početnici u politici i nije me stid da priznam da bih sa svojih 62 godine itekako imao šta da naučim od njih - rekao je Krivokapić.


Komentirajući saradnju sa Srbijom, Krivokapić je rekao:


- Mi nemamo nijedan razlog da ne gradimo odlične odnose sa Srbijom, a gotovo da nema oblasti u kojoj se ti odnosi nisu pokvarili. Ja sam i više nego spreman da dam sve od sebe da ti odnosi budu ono što i naši građani od nas očekuju. Odnosno onakvi kako to od nas istorija i tradicija nalažu. Uostalom, da budu onakvi kako to od nas traže i naši evropski prijatelji, koji su regionalnu saradnju postavili visoko na listi svojih priorioteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.