TUŽNA VIJEST

U Zagrebu preminula glumica Vera Zima

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ''Odmori se, zaslužio si'

Ad. A.

Zima: Ostvarila brojne uloge

Foto: Agencije


Vera Zima, glumica koja je ostvarila brojne filmske, pozorišne i televizijske uloge, preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života, javili su hrvatski mediji.

Vera Zima rodom je iz Metkovića. Akademiju dramskih umjetnosti upisala je s 18 godina u Zagrebu. Tada je bila jedna od samo četvero kandidata koji su primljeni na Akademiju, a prijavilo ih se 140.

Na Akademiji je diplomirala 1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu "Mećava" reditelja Antuna Vrdoljaka. U Mećavi kojem je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem.

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ''Odmori se, zaslužio si''.

Brojni kolege opraštaju se od velike glumice.

''Adio Vera Zima, neponovljiva. Sada je kompletna podjela nezaboravne predstave 'Čaruga' na nebeskoj sceni, blago anđelima'', napisala je na Facebooku pozorišna redateljica Snježana Banović.

Dirljivu poruku napisala je i glumica Dora Lipovčan koja se prisjetila da je Zima bila jedna od prvih partnerki pred kamerom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na