CRNA GORA

Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

U tom trenutku, na krmi su se nalazile četiri osobe, a termovizijskim promatračkim senzorom detektirana je velika količina toplote u potpalublju plovila, što je, navodi se, ukazivalo na prisustvo većeg broja ljudi

Migranti sprovedeni u Bar. Anadolija

G. M. / Fena

17.12.2020

Na jedrilici "Posejdon", koja je plovila pod švedskom zastavom, otkriveno je oko 50 migranta koji su se iz crnogorskih teritorijalnih voda zaputili ka Italiji, a brod je u pratnji dva plovila priveden u luku Bar.

Operateri Regionalnog zapovjednog centra Jug primijetili su u srijedu između 19.30 i 20 sati isplovljavanje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno kod Budve, koje se potom uputilo ka otvorenom moru, zbog čega je Nacionalni zapovjedni centar zatražio izvanredno angažiranje promatračkog helikoptera Frontexa.

Kako se navodi, jedrilica je u 20.55 prešla granicu Crne Gore i uputila se u pravcu Italije, da bi oko jedan sat poslije ponoći promatrački helikopter stigao na dobivenu GPS lokaciju i uočio jedrilicu "Posejdon", dužine oko 12 metara, pod švedskom zastavom.

U tom trenutku, na krmi su se nalazile četiri osobe, a termovizijskim promatračkim senzorom detektirana je velika količina toplote u potpalublju plovila, što je, navodi se, ukazivalo na prisustvo većeg broja ljudi.

- Nakon duge potjere u ekonomskoj zoni oba plovila su oko 4.45 sati na otvorenom moru zaustavila predmetnu jedrilicu i utvrdila da se na istoj nalazi oko 50 migranata. U toku je privođenje jedrilice u pratnji dva plovila ka Luci Bar - rečeno je u crnogorskoj policiji, prenosi Tanjug.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.