PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Policajci koji su poslati na pretres objekta Velje Nevolje nisu znali da je BIA tamo već postavila prislušne uređaje

Naša odlučnost da pobjedimo mafiju je toliko velika da se ne plašimo ničega, kaže Vučić

Vučić: Bilo je kontakata političara i mafije. Arhiva

Ad. A. / Telegraf

9.2.2021

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je danas na konferenciji i o borbi države sa kriminalom, hapšenju klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, ali i policajaca koji su povezani sa ovim slučajem, prenosi Telegraf.

- Pred nama je mnogo težak posao, pojedini policajci su privedeni, jer su poslati na pretres u određeni objekt, a nisu znali da je BIA tamo već ugradila prislušne uređaje, da prati kriminalnu aktivnost. Oni onda u tom objektu konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu vidjeli pištolj. Zato su policajci uhapšeni - rekao je Vučić.


Ko ih je štitio

- A ko je te ljude doveo na određene pozicije, ko ih je štitio i ko je stajao iza njih, to je pitanje. Naša odlučnost da pobjedumo mafiju je toliko velika da se ne plašimo ničega. Mnogo podrške mafiji je bilo i mnogo kontakata sa različitim političarima unutar vlasti i opozicije - rekao je Vučić te nastavio:

-Ako vi uđete u nečiju kuću, a nikad ne izađete... A, pogledajte način na koji se oni brane, svi šute - dodao je Vučić.



Privođenje uhapšenog Velje Nevolje. Arhiva

- U jednom trenutku u borbi između dvije mafijaške grupe, jedna je imala informacije o kretanju članova druge i lako izvršavala krivična djela. Razni visoki funkcioneri su u tome učestvovali, iz različitih službi i policije, pomagali su na razne načine. Bilo bi vrlo teško da se takve stvari učine bez pomoći i prešutne saglasnosti. Upravo zato ovako energično i žustro radimo da se takvima suprostavimo - kaže Vučić.

Kako je rekao, stvorene su dvije velike grupe i nijedna nije iz Srbije, piše Telegraf.

Uvezeni klanovi

- Obje su nam uvezene iz Crne Gore. Tobože navijačke grupe su korištene da bi se u okviru stadiona ako postanete takozvani vojnik, onda za prijatelje možete da prodajete nešto za 50, 60 eura. A, glavne vođe njihove imaju svog vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore, mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a stvarnog vođu su isjekli ovdje. Riječ je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima. Stvorena je strahovita armada kojoj sada stajemo na rep. Ali nećemo stati na rep dok ne istražimo one koji su iz državnog aparata u tome pomagali – poručio je Vučić.

Uhapšeni članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka nalaze se u pritvoru, a sam Belivuk i Miljković terete se za više krivičnih dela, uključujući i tri ubistva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.