NAKON SMRTI GRADONAČELNIKA

Hitna je po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Natalija Prica

Prvo je bilo objavljeno da je preminuo kod kuće, a kasnije da je preminuo kod prijatelja

Milan Bandić: Preminuo 27. februara. Josip Regović/Pixsell

A. Ka. / Index.hr

8.3.2021

Hitna pomoć je 27. februara u noći po zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića došla na adresu gdje posljednjih mjeseci živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, piše Index.hr, pozivajući se na pouzdanog i vrlo upućenog izvora. Riječ je o stanu na Vrhovcu, tačnije na adresi I. Vidovčica 24.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je oko 23 sata navečer doživio srčani udar. Prebačen je u Opću bolnicu Sveti Duh, no ubrzo je proglašen mrtvim.


Pouzdani izvor

Iako su Bandićevi prijatelji Sergije Ivanović i doktor Gzim Redžepi tvrdili da je Bandiću pozlilo u zgradi Sergija Ivanovića, koja se nalazi u istom naselju - zagrebačkom Vrhovcu, Indexu je neslužbeno potvrđeno kako je Hitna po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Prica. Ta je zgrada oko pet minuta hoda udaljena od one Sergija Ivanovića.

Index je pokušao dobiti i službenu potvrdu informacije koju smo dobili iz vrlo pouzdanog izvora.

Kontaktirali su direktora Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba prof. dr. Žarka Rašića, kojeg su pitali je li hitna te noći po Milana Bandića došla na tu adresu, na što je rekao da odgovor ne smije dati bez dozvole Grada Zagreba. Uputio je novinare da upit pošalju na mail adresu Hitne jer ga oni potom moraju proslijediti Uredu za informiranje Grada Zagreba. To su i učinili i ubrzo je stigao mail od Hitne da su naš upit proslijedili Gradu.

Budući da su mediji već slali isti upit, pitali su ga je li mu Grad Zagreb dao dozvolu da odgovori na postavljeni upit.

- Ured za informiranje meni daje dozvolu smijem li ili ne smijem odgovarati na upit. Dosad mi nisu dali dozvolu da odgovorim na to pitanje. Inače prije godinu dana je došla odluka iz Grada da se ne dozvoljava samostalno istupanje u javnost - rekao je Rašić.

Samo se srušio

Podsjetimo, tu noć kad je umro Bandić prvo je bilo objavljeno da je preminuo kod kuće, a kasnije da je preminuo kod prijatelja. Medijima se tad javio njegov prijatelj Gzim Redžepi, ljekar koji ga je, kako je naveo, oživljavao, ali bezuspješno.

Kazao je da su oni te noći bili kod Bandićevog prijatelja Sergeja Ivanovića na Vrhovcu te da su pričali o proljeću i visibabama. Pričao je i da su ranije jeli fileke, te da su se u večernjim satima još družili i da se potom Bandić samo srušio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.