OGLASIO SE IZ BAHREINA

Vučić o izdavanju Covid-pasoša samo za vakcine odobrene u EU: Ako donesu takvu odluku, odmah ću primiti kinesku vakcinu

Neka se građani Srbije ne brinu, trebalo bi da putuju bez ikakvih problema, kazao je Vučić

N. Aj.
  • Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

    Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

    Foto: Arhiv


Stvaranje zablude

- Vakcinisaću se kineskom vakcinom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem - rekao je Vučić.

Još je rekao da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja i dodao da oni koji su primili kinesku vakcinu, treba da budu opušteni jer će im se obezbjediti dozvole.

- Neka se građani Srbije ne brinu. Trebalo bi da putuju bez ikakvih problema - istakao je Vučić.

Boja zastave

Dodao je da građani koji su primili kinesku vakcinu ne treba da brinu hoće li moći da putuju jer će se za to kako tvrdi lako izdavati testovi.

Predsjednik Srbije je poručio da je "svaka čast na odluci onima koji žele da se odreknu putovanja 1,3 milijarde turista iz Kine, Rusa, Turske, Brazila i Latinske Amerike".

- Ali im hvala, Srbija će biti bogatija. Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj i pokazati da je Srbija slobodna zemlja, koja nikoga ne ograničava - rekao je Vučić.

Kazao je i kako ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa.

- Želim da vjerujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je ipak donesu, razumjet ćemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje - zaključio je Vučić.

Više o temi Aleksandar Vučić

NA VRH

Podijeli članak na