DOŠLI DA SE VAKCINIŠU

Privrednici Albanije: Vakcinacija pokazala ozbiljnost Srbije

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Vladom Srbije obezbijedila 10.000 doza vakcine AstraZeneca

Vakcinacija u Srbiji. Agencije

Tanjug

28.3.2021

Privrednici iz Albanije, koji su se tokom vikenda vakcinisali protiv koronavirusa u Srbiji, ocijenili su da je to bila dobra prilika, jer to u svojoj zemlji nisu mogli da učine i da je tim činom pokazana ozbiljnost Srbije.

Jedan od zaposlenih na aerodromu u Tirani rekao je da je organizacija vakcinacije protekla dobro, prenosi Reporteri.

- Mislim da je to dobra prilika da se uradi, i to pokazuje ozbiljnost države Srbije i bez sumnje njenu snagu kao države - rekao je on nakon što je primio vakcinu AstraZeneca.


Vakcinisale se stjuardese

Među vakcinisanim su bile i, obučene u crveno, stjuardese albanske aviokompanije "Albawings".

- Za nas je to bilo važno jer je to bila jedina prilika da se trenutno vakcinišemo. S obzirom da radimo u avio -kompaniji, željeli smo da imamo priliku da naše osoblje bude vakcinisano i s obzirom da je u Albaniji trenutno nije moguće to uraditi u ovoj kategoriji koju mi predstavljamo - izjavila je jedna stjuardesa albanske aviokompanije.

Vakcinaciju protiv koronavirusa organizuje Privredna komora Srbije koja je u saradnji sa Vladom Srbije obezbijedila 10.000 doza vakcine AstraZeneca.


Više od 7.500 privrednika

Više do 7.500 privrednika iz Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prijavilo se za vakcinaciju.

Kosovska privredna komora ranije je saopćila da je odbila da učestvuje u vakcinaciji u Srbiji iz "principijelnih razloga", međutim Privredna komora Srbije navodi da su neki privrednici sa KiM došli na vakcinaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.