IZAZVALA ŽESTOKE REAKCIJE

Slovenka se izvinila Srbiji zbog komentara nakon posjete: Željela bih da se izvinim i toaletu koji je bio na fotografiji

Unuk se ranije požalila na uslove na turnirima u Albaniji i Srbiji, pa poručila kako je sretna što se vratila "u civilizaciju" i svoju Sloveniju

Unuk: Našla se na udaru kritika. Instagram

E. Ć.

24.10.2023

Najbolja slovenska šahistkinja Laura Unuk oglasila se na društvenim mrežama i izvinila Srbiji zbog statusa koji je privukao veliku pažnju.

Unuk se ranije požalila na uslove na turnirima u Albaniji i Srbiji, pa poručila kako je sretna što se vratila "u civilizaciju" i svoju Sloveniju.

- Nakon devet dana u Albaniji i 12 u Srbiji, sretna sam što sam se vratila u civilizaciju u Sloveniju. Preživjela sam nekoliko virusa i 18 teških mečeva, ali vrhunac su bili toaleti na beogradskoj autobuskoj stanici. Još uvijek ne znam kako ih koristiti - napisala je u statusu koji je privukao veliku pažnju, ali i oštre reakcije.

Sada je uputila izvinjenje.

- Samo bih htjela da kažem još jednu stvar, iako je ovo potpuno apsurdna tema. Vidim da su neki ljudi uvrijeđeni, tako da bih željela da se izvinim.

Očigledno nisam htjela nikoda da povrijedim, jasno je da je to bila šala. Beograd je divan grad i Srbija je naravno divna zemlja. Željela bih da se izvinim i toaletu koji je bio na fotografiji - poručila je Laura Unuk.

Izvinjenje Laure Unuk. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.