HRVATSKA

Zoran Mamić dobio poziv za odsluženje kazne, objavljen datum do kojeg se mora javiti

Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko sedmica nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića

A. Ka. / RTL

Zoran Mamić

Foto: Agencije


Bivši trener Dinama i brat Zdravka Mamića, Zoran Mamić, pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Kako je objavio RTL, Zoran Mamić je dobio poziv da se javi sudiji za izvršenja radi odsluženje kazne. Kod sudije izvršenja bi se trebao pojaviti 26. aprila.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko sedmica nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

- Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti - rekao je Mamić.

U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode, jer ima dijete od godinu dana.

- U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti - poručio je.

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek, koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, morao bi odmah na izvršavanje kazne.

NA VRH

Podijeli članak na