HRVATSKA

Nakon Bandićeve smrti, njegov tjelohranitelj prodaje sporno imanje za 300.000 eura

Robert Ljutić, najbliži saradnik Milana Bandića, prodaje imanje u Markuševcu za 300.000 eura

A. Ka. / 24sata.hr

29.4.2021

Prodaje imanje. Njuškalo.hr

Robert Ljutić, zamjenik šefa kabineta gradonačelnika i nekadašnji tjelohranitelj Milana Bandića te jedan od njegovih najbližih saradnika, prodaje ranč koji se prostire na 2.100 kvadratnih metara u ulici Gorščica, na dnu Markuševca.

Riječ je o bajkovitom imanju s drvenom kućom, dvorištem, potokom, sjenicom, vinskim podrumom, boćalištem i mlinom, a kroz cijeli posjed teče i potok. Drvena kuća prostire se na 144 metra kvadratna. U oglasu tako stoji da je napravljeno i jezerce uz kojeg se nalazi sjenica sa stolom za 12 osoba, roštiljem, krušnom peći i običnom pećnicom.


Ljutić je zemljište kupio 2008. godine za 100.000 eura i sve je platio u kešu. Tad je izjavio da je novac namaknuo od prodaje jednoipolsobnog stana i zemljišta u vlasništvu supruge, a 2018. godine je skoro izgubio ranč. Naime Majkl (Michael) Ljubas, bivši uposlenik portala Dnevno.hr, odlučio je sudskim putem naplatiti potraživanja. Ranč se tad mogao kupiti za najmanje 766.000 kuna. No 12. decembra 2018. postupak se obustavlja, što je vidljivo i u zemljišnim knjigama.

Ljutić kaže da se odlučio prodati to bajkovito imanje jer će se sada vratiti onome što je radio i prije - investicijama. Pretpostavlja da nakon izbora više neće biti za njega mjesta u Uredu gradonačelnika gdje je već godinama u službi za protokol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.