SLUŽBENO BJEGUNAC

Hrvatska policija raspisala potjernicu za Zoranom Mamićem

Pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora

Zoran Mamić. Agencije

A. K.

12.5.2021

Hrvatska je policija izdala potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Na potjernici stoje njegovo ime i prezime, datum i mjesto rođenja, te državljanstvo (Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine). Njegovi podaci mogli bi uskoro osvanuti i na evropskom uhidbenom nalogu. Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Podsjetimo, Zoran Mamić je prošlog mjeseca došao u BiH, čiji je također državljanin, kao i njegov brat Zdravko. Zatražio je da u BiH izdržava zatvorsku kaznu na koju je osuđen, a ne u Hrvatskoj.


Potjernica. Ronald Gorsic / Cropix

Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskoga suda u ponedjeljak mu je odbilo žalbu na upućivanje u Remetinec pa se Zoran Mamić do ponedjeljka u 24 sata morao javiti u Remetinec kako bi počeo služiti kaznu od 4 godine i osam mjeseci zatvora na koju ga je osudio osječki Županijski sud, piše Jutarnji.hr.

Budući, koliko je poznato, a što je i sam najavio, on neće na odsluženje kazne u Hrvatsku, zagrebački Županijski sud u utorak će policiji izdati nalog za izdavanje međunarodne potjernice pa će se raspisati evropski uhidbeni nalog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.