EKSPERIMENT

U Zagrebu organizirana pilot-zabava bez maski i distance

Istaknuto je da će prisustvovati od 70 do 80 osoba

Sa pilot-zabave u Zagrebu. HRT

N. Aj. / Index.hr

13.5.2021

U Zagrebu je priređena zabava bez nošenja zaštitnih maski i fizičke distance, kojoj prisustvuje veći broj vakcinisanih protiv koronavirusa, onih koji su ga preboljeli i koji imaju negativan test na virus, a sve da bi se provjerilo kakve će posljedice biti i koliko su sada sigurni ovakvi događaji.

Domjenak je počeo u 18 sati u jednom restoranu i prvi je ove vrste u Hrvatskoj. Prisutna je i dežurna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koja će pratiti tok večeri.

Istaknuto je da će prisustvovati od 70 do 80 osoba, a oni imunizirani su primili obje doze vakcine. Nakon završetka događaja, u narednih nekoliko sedmica će se pratiti da li se neko zarazio koronavirusom.

Zabava je organizirana u skladu sa okolnostima koje su bile prije pandemije koronavirusa - hrana se poslužuje na jednom stolu što je svojstvenu keteringu, nastupit će DJ i sve će trajati do poslije 22.30 sati.

Iz Nezavisne udruge ugostitelja rečeno je da je veliki broj osoba bio zainteresiran da prisustvuje.

Napomenula je da će u subotu, 15. maja, biti organizirana i pilot-svadba kojom će se provjeriti koliko je ova vrsta masovnijeg okupljanja sigurna, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.